Låna pengar som student

Studielån och studentlån får en att tänka på CSN (Centrala Studiestödsnämnden)  som förmodligen är det första man tänker på när man skall låna pengar som student. Studielånet från CSN är ju något som de allra flesta som studerar tar när möjligheten uppstår.

Som student så tänker man nästan aldrig på att man under studietiden även kan och vill låna pengar till en bostad eller ta ett billån. Då uppstår genast frågan ifall det som student går att ta ett lån ett fast arbete, dvs låna pengar som student utan fast inkomst. Nästa fråga är givetvis hur man som student ska gå till väga är man vill långa pengar?

Under studietiden så har de flesta studenter någon form av inkomst och får in pengar löpande via CSN antingen i form av studiebidrag eller CSN lån. En del studenter har även förmånen att få stipendier och liknade. Inkomsterna skiljer sig inte från inkomsterna från ett vanligt jobb, men tyvärr så räknas inte dessa inkomster inte som en fast inkomst som många lånegivare kräver.

Som student så blir mao lånemöjligheterna lite begränsade ifall man vill låna pengar som student. Tyvärr säger säger bankerna nej i de flesta fallen då man som student inte anses var kreditvärdig nog och ha betalningsförmåga att betala tillbaka lånet. Dock finns det vissa möjligheter att låna pengar när man  studerar och vill låna pengar under studietiden.

Låna pengar som student, möjligheter

Glöm att någon ser studielånet som en fast inkomst och att denna ska räknas med i kreditbedömningen av din återbetalningsförmåga. Om du som student har ett extrajobb vid sidan av studierna så är detta en inkomst som kommer att inkluderas i kreditprövningen så det gäller att vissa vilka extrainkomster som man har som student för att stärka ens betalningsförmåga. Har man ett extrajobb så kan som student ansöka om att låna pengar och även tom få ett privatlån.

Har man har någon form av inkomst vid sidan av studierna så ska det inte vara några problem att få låna pengar som student.

Sen är ju bankerna inte dumma då det vet att en student genom att utbilda sig har en stor chans att få ett arbete som leder till ett fast arbete som i sin tur till en fast inkomst som är högre än genomsnittet. Bankerna försöker av den anledningen på olika sätt knyta till sig studenterna i ett tidigt skedde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *